butik

Philips HS1

Hjärtstartare – Ger trygghet för att du vet att du kan rädda ett liv innan ambulansen kommer fram. Kan användas när som helst, var som helst och av alla.

Läs mer…

Philips FRx

Är en robust och pålitlig hjärtstartare som är enkel att användas av dem som kommer fram först vid ett hjärtstopp. Genom inbyggda självtester säkerställs att enheten är färdig att användas vid behov med ett minimalt underhåll.

Läs mer…

Förbandsväska Modell 2

Artnr: 30615, Modell 2, utan innehåll inkl fästskena
Artnr: 30614. Modell 2, fullt utrustad inkl fästskena

Läs mer…

Förbandsväska Modell 3

Artnr: 30660, Modell 3 Stora Förbandsväskan,
Fullt utrustad

Läs mer…

Förbandsväska Modell 8

Art nr: 30600

Läs mer…

S-CUT – Skärverktyg för akuta räddningsinsatser

S-CUT ersätter saxar, knivar och liknande verktyg för snabbt fri­läggande av skadade kropps­delar i akuta nöd­situa­tioner. Vanliga klädes­plagg såväl som läder­bälten, blixt­lås och grövre ytter­plagg kan utan större an­sträng­ning skäras itu med S-CUT. Allt som behövs är en kläd­flik där du kan påbörja skär­ningen.

S-Cut 501

Den första versionen av S-CUT togs fram för att användas av räddnings- och ambulanspersonal. Vid olyckor är det oerhört viktigt att snabbt få bort kläder för att sätta in livräddande insatser. Med en S-CUT tillgänglig kan tiden för att avlägsna kläderna kortas avsevärt.

 

Fler användningsområden

Vi såg snart att det fanns fler användningsområden för S-CUT, inte minst inom hästhantering. En häst som fastnat i elstängseltråd eller trasslat in sig i grimskaftet råkar oftast i panik och åsamkar sig själv ytterliga skador då den drar åt snaran ytterligare i sina försök att ta sig loss. Det händer tyvärr att hästen skadar sig själv så svårt att den måste avlivas. S-CUT XC-E skär med ett handgrepp av såväl elstängseltråd som grimmor av både läder och nylon. S-CUT XC-E klarar också sadelgjordar och grimskaft utan risk att skada hästen.

s-cut 601

s-cut 701